За нас

нашата история


ЧАКРА е холистичен център за здраве и мир. Тя е място, в което уютно и сигурно да намериш своето спокойствие и лечение, независимо дали боледува или има нужда от ПРОМЯНА тялото, душата или съзнанието ти. Абсолютната ни вяра и осъзнатост за нашата житейска мисия, ни помогна да създадем център за йога, източни масажи, енергийни терапии, тибетска медицина и аюрведа. Самите ние преминахме през редица трансформации и се сдобихме с професионални умения, за да можем днес да ти подадем ръка в моментите, когато търсиш себе си и се стремиш към здраве и баланс в живота. Доверието и благодарността на много наши приятели и последователи беше отправната точка, от която тръгнахме към идеята за създаването на ЧАКРА. Нашата идеална цел е да подходим цялостно във възстановяването на връзката ти с твоя Дух. Затова обединихме множество методики и знаем, че можем да помогнем на всеки по най- добрия начин, така че да почувства СИЛА ДА ЖИВЕЕ В ХАРМОНИЯ СЪС СВЕТА И ХОРАТА. На територията на ЧАКРА ще откриеш ЕКИП от усмихнати и позитивни компетентни учители, инструктори, терапевти, лекари и специалисти, носещи онази искра и доза вдъхновение, които ти си загубил или търсиш. Съобразихме своите дейности в съзвучие със съвременните нужди на градския човек- този, който търси миг почивка и оттегляне от шумотевицата на стреса в забързаното ежедневие. Неслучайно конструирахме пространството с помощта на древни учения като Фън Шуй и Ци Мен Дун Дзя. Използвахме КРИСТАЛИ и други помощници, които действително могат да се почувстват от всеки прекрачил вратите на нашия център. КВАНТОВАТА ФИЗИКА, ЗАЕДНО С РЕДИЦА ДРЕВНИ УЧЕНИЯ НИ ГОВОРИ, ЧЕ МАТЕРИЯТА СЛЕДВА ЕНЕРГИЯТА И ТОВА Е ЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ, КОИТО ТРЯБВА ДА ТЕ НАКАРАТ ДА ДОПУСНЕШ, ЧЕ ЗАВИСИ САМО ОТ ТЕБ КАКВА Е ТВОЯТА ЕНЕРГИЯ. Ние сме „ЧАКРА“, защото чакрата е синоним на вечното движение, въртящо се енергийно колело, което съществува на базата на Поток от Полето. Знаем, че животът е закотвен в движението на потока на Енергията, а тя е самият Бог. Следователно от нас зависи да допуснем ПРОМЯНАТА в себе си, внасяйки движението в своя начин на живот. С цялата си любов към ЧОВЕКА те каним да прекрачиш вратите ни. ЗАЕДНО МОЖЕМ ДА СЕ СПРАВИМ С ВСЯКА ТРУДНОСТ, ПОЗВОЛИ НИ ДА БЪДЕМ ДО ТЕБ!

 • 2- ра чакра- Свадхищхана има портокалов цвят. Тя е чакрата на удоволствието, промяната, женската сила, сексуалността, създаването и раждането на деца. Отговаря за спокойствието, творческите идеи, умението да осъществяваме желанията си, гъвкавостта в живота. Неслучайно именно водата, с нейната флуидност е ръководещ елемент в този център. Тук са закотвени всички емоции, които складираме от самото си раждане. Чувството за вина и завистта разрушават Сакралната чакра.

 • 3- та чакра- Манипура е „блестящият скъпоценен камък“ сред наниза от колела на светлината в човешката система от чакри. Тя свети в жълто и е центърът на силата, волята и себедоказването, онази точка, в която работи трансформацията, метаболизма, храносмилането, както буквално, така и по отношение на житейските ситуации. Ръководещ елемент тук е огънят. Всички нарушения в храносмилателните органи и жлезите с вътрешна секреция в коремната зона се ръководят от Манипура. Гневът е мощен неин разрушител, а радостта и чувството за хумор я лекуват.

 • 4 чакра- Анахата е стремежът ни към красота, хармония и съчувствие. Тя е мостът между земните и духовните енергийни точки. Отговаря за любовта, милосърдието, добротата у човека и е своеобразен апогей на хуманността. Ръководи се от елемента въздух. Дишането, имунитета, както и сърцето са зависими от тази чакра. Тъгата, ревността, неблагодарността разрушават този красив изумруденозелен център от светлина.

 • 5 чакра- Вишудхи е центърът на Истината. Тя се ръководи от вибрацията на звука и отговаря за комуникацията ни с околния свят. Този център е много важен, защото определя състоянието на щитовидната жлеза и ако е балансиран, човек притежава добри творчески умения и успява да общува прекрасно с околните. Това често го прави успешен в живота. Балансираната Вишудхи прави притежателя си телепат. Основната причина за блокирането на красивото светлосиньо колело от светлина в областта на адамовата ябълка е лъжата.

 • 6 чакра- Аджна е командният център в системата от чакри. Тя отговаря за зрението, интуицията и ясното виждане, както буквално, така и преносно и неслучайно се изобразява като трето око. Всеки човек притежава интуиция и може да я развива или да не й дава възможност да се прояви. Този център ръководи епифизата и работи чрез елемента светлина. Въображението и визуализацията помагат на Аджна да се балансира и да блести в красив индиговосин цвят.

 • 7 чакра- Сахасрара увенчава като корона структурата от чакрите в човешката система. Изобразявана като лотус с хиляда листенца, сияещ във виолетово с ослепително бели отблясъци, тя се разполага на върха на главата при темето и въздейства пряко върху хипофизата. Елементът, ръководещ този център е мисълта. Проблемите с мозъка и централната нервна система са сред дисбалансите на Сахасрара. Липсата на вяра в Бог, депресията, апатията показват нарушение в седмия център, а медитацията е мощен инструмент за балансирането му.  

 • 1- ва чакра- Муладхара често е наричана "корен на живота". Тя се ръководи от елемента земя. Сияе в рубиненочервено и отговаря за връзката ни със земята- нашата майка, физическото здраве, стабилността и оцеляването в този живот. Грижи се за силата на костната, опорно- двигателната система, състоянието на гръбначния стълб, зъбите, краката, дебелото черво. Усещането за страх, паника, бедност, вещоманство е податка за проблеми в този енергиен център.

 • 1-ва чакра ново
 • 3-та чакра ново
 • 4-та чакра ново
 • 5-та чакра ново
 • 6-та чакра ново
 • 6-та чакра ново
 • 1-ва чакра ново
error: Content is protected !!