Proletina Stoyanova – AromaTina

Пролетина открива за себе преди около 10 години невероятната сила на етеричните масла. Тогава тя се опитва да намери ефективна алтернатива на конвенционалните лекарства, за да поддържа здравето на семейството си. Заменя изцяло козметиката, която купува, с приготвени от нея смеси от масла, изхвърля повечето медикаменти, а етеричните масла постепенно заемат цялата домашна аптечка. Пролетина казва:  „Беше любов от първо „подушване“.

Последва едногодишно обучение по ароматерапия в София, след това допълнителни курсове и семинари в чужбина. Сменя изцяло посоката в професионалното си развитие и се посвещава на ароматерапията с огромна страст. С годините се убеждава, че да поддържа физическото и психоемоционалното си здраве чрез етеричните масла е нещо повече от лечебно изкуство – то се превръща в начин на живот.

Ароматерапевтичният масаж й открива чудесата, които прави лечебното докосване, съчетано с ароматните течности. Така именно той повлича след себе си и други терапии. През годините се появяват точните учители, усвоява два прекрасни аюрведични масажа, тайландския масаж, докосва се до необятното море на китайската традиционна медицина и силата на няколко енергийни практики. Така попада на своя път и всеки ден е вълшебство, защото завършва с огромно удовлетворение и благодарност, че може да помага по най-добрия за нея начин.

Когато Пролет поискала да сподели и опита си с етеричните масла се ражда идеята да започне да преподава и да организира семинари и обучения по ароматерапия. Нямало как да запази само за себе си знанието за невероятните възможности на етеричните масла за лечение на тялото, душата и ума. За нея това се превръща в кауза-  да разказва, показва, убеждава колко е ценно да имаме толкова силен помощник в лицето на ароматерапията  в стремежа си да останем здрави, енергични и да поддържаме висок дух.

Освен терапевт в „ЧАКРА“, сред темите, с които Пролет ще води семинари и обучения са: ароматерапия за детското здраве, ароматерапия за топла и здрава зима, ароматно лято, етерични масла за гладка кожа и стройна фигура, ароматерапия за женското хормонално здраве.

Оставете Коментар