Подробности

Аюрведа йога масаж

 

Цена: 100 лв.; времетраене 70- 90 минути

Промоционален пакет от аюрведа йога масаж и две DETOX билкови смеси за вътрешен прием- 175 лв.

Контакт: 0897777012

 

ЗАЩО АЮРВЕДА ЙОГА МАСАЖ Е ЕДНО ОТ НАЙ- ДОБРИТЕ НЕЩА ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ, МЛАДОСТ, КРАСОТА?

Аюрведа йога масаж не е масаж. Той е лечебен ритуал и аюрведично изкуство. Уникална комбинация между разтягания от Айенгар (стил в йога), мощен детокс за целия организъм, балансиране на всички чакри, въздействие върху всички тела ( физическо и фини тела).

Аюрведичният йога масаж ще подобри Вашата имунна система, ще Ви помогне да пуснете стреса, да премахнете емоционалните си блокажи, ще Ви направи много по- концентрирани и спокойни по отношение на това как приемате света и случващото се с Вас в него. Този масаж е прекрасен тоник за вашите кръвоносни съдове, той дренира застоялата лимфна течност и спомага да оформите нежен и изваян силует. Подмладяващият и разхубавяващ ефект от аюрведичния йога масаж не е за подценяване, още след първите няколко процедури Вие ще откриете промяна в гъвкавостта на ставите си, в хидратацията на кожата, в позитивния поглед над преди това стресиращи ситуации от ежедневието. Аюрведичният йога масаж е подходящ за различните доши, той е ефикасно, почти вършещо чудеса средство при всякакви състояния, като резултатите от него са максимално добри за всяко едно тяло, ум и дух. Основната цел на масажа е да балансира енергията в организма, като освободи всички блокажи по протежение на енергийните канали и така, откривайки проблема и нормализирайки енергийните потоци да се постигне добър БАЛАНС над всички системи в тялото. Специфичното при аюрведа йога масажа е, че той не представлява просто една олеация с масла, тази източна процедура не е лоша, но тя за разлика от аюрведичния йога масаж има по- скоро само козметичен ефект.

Още ползи, специфични за този вид масаж са:

  • увеличаване капацитета на гръдния кош и подобряване на дишането, което е особено ценно при всякакви хронични респираточни проблеми (астма, бронхит и т.н.). Не бива да забравяме, че в гръдния кош са поместени най- основните жизненоважни органи ( сърце и бял дроб), носещи праната( жизнената сила) в човешкото тяло;
  • подобяване на цялостното състояние на гръбначния стълб, включае всички видове гръбначни изкривявания, ошипяване и деформации. Знаем, че здравето и младостта на човека са заключени в неговия стълб на упората- гръбнака. Затова лекувайки гръбначния си стълб Вие се грижите за качеството и количеството на годините живот, радостта от него и удоволствието от невъзпрепятстваното от блокажи движение! Всички знаем, че в движението е животът, ето защо, ако вие взимате навременни мерки да имате подвижен гръбначен стълб, мобилни стави, мускули и сухожилия, то значи сте свършили най- доброто, на което сте способни за себе си;
  • възстановяване здравето на нервната система- поради акцентите, които поставя, този вид масаж е балсам за стресирани хора, при критични стресови ситуации, паник- атаки, страхови неврози, тревожност и депресия, безсъние и всякакви други неврологични смущения;
  • моменталното усещане за свежест, зареждане с нова енергия, премахване на болка в тялото, обновяване се дължи на насищането на тъканите с кислород, което води до силен DETOX, особено подходящ в пролетните месеци на годината, в които черният дроб по естествен път активно се освобождава от шлаки. Следователно може би най- доброто време, в което можете да си подарите тази прераждаща вашия организъм процедура е точно сега.

Повече информация:

Основният принцип, който го отличава от другите видове масаж е, че тук няма терапевт и пациент, а по – скоро получаващ и даващ енергия. Затова изключително внимателно даващият( терапевта) работи върху тялото на получаващият енергия( пациента). Специфичните движения са не просто механичен контакт, а те са изпълнени с енергиен усет, правилноизпълнени техники и желание за даване през сърцето. Използват се сусамово масло, което е най- добре предразполагащо кожата за прочистване на токсините в дълбочина, то прониква действително най- дълбоко от всички масла и детоксикира мощно и заради изразените му антиоксидантни качества. За да се получи добре момента на детокс в кожата традиционно използваме още специално подбран комплекс от аюрведични индийски билки, които са под формата на прах и се втриват с много нежен пилинг в кожата по време на масажа върху определени зони на тялото( особено местата с натрупване на токсини).

В аюрведа йога масажа получаващият (пациента) също участва в него, затова спокойно този масаж може да бъде наречен пасивна йога. Ето защо той е прекрасен за всеки, който никога не опитвал йога практика, но и чудесно допълващо средство за онези, които имат известен опит с йога и желаят да достигнат до много по- дълбоки нива. ДИШАНЕТО, точно както в йога- практиката е много важно по време на този ритуал. Вие ще получавате конкретни инструкции от терапевта кога и как да дишате, за да постигнем оптимални ползи от масажа. Крайният резултат е релаксиращ и много дълбок енергиен масаж, разтягане, изчистване на емоционални травми, редукция на тегло и всичко описано по- горе. За нашия терапевт- Росен Михайлов: Притежава завършено първо ниво в аюрведа йога масаж при д-р Таруна Сандживани и второ ниво при създателката на масажа Косум Модак в Индия. Почерпил знания и опит от извора, за което е много благодарен и щастлив, той прилага ученията на древна Индия с голяма любов, позитивна енергия и прекрасен маниер. От общия ни опит и познания върху различни типове масаж, можем да споделим, че наблюденията ни върху тази масажна методика са, че тя е доста трудоемка и енергоемка за даващия( терапевта), но много високо ценена от получаващия( пациента). Благодарим на всички наши приятели и клиенти, които споделят с нас своите обратни връзки за ПРОМЯНАТА, която аюрведа йога масажа им носи в различни аспекти от техния живот.

 

Оставете Коментар

error: Content is protected !!