Доставка и връщане

ДОСТАВКА

Всички артикули изложени в онлайн магазин www.chakra.bg се доставят до всички населени места на територията на Република България със следната цена на доставка:

  • Ако сте избрали до офис на Еконт – доставката е 2.50 лв.
  • Ако сте избрали до адрес – доставката е 3.50 лв.
  • За поръчки над 80.00 лв. – доставката е безплатна
  • За град Варна – при поръчки над 25 лв. доставката е безплатна

 

*В период на промоции и намаления, www.chakra.bg си запазва правото да променя условията по доставка, като не се задължава да информира предварително клиентите за това.

СРОКОВЕ ЗА ДОСТАВКА

Всички продукти, се доставят в срок от 1 до 2 работни дни от датата на постъпване на поръчката, в случай че поръчката е направена в работен ден до 15:00 часа и населеното място се обслужва от куриера. Ако поръчката е направена след 15:00 часа в работен ден, тя ще бъде обработена и изпратена на следващия работен ден. Поръчки направени в Събота до 12:00 ч. се обработват и изпращат в същия ден с дата на получаване първия работен ден или Понеделник. Поръчки направени в неработен ден или по време на официалните празници се обработват и изпращат в първия работен ден.

Ако поръчания от клиента продукт не може да бъде доставен, www.chakra.bg ще се свърже лично с клиента, като използва данните за контакт-телефон и имейл, посочени в поръчката. Клиентът, при потвърждаване на поръчката от страна наwww.chakra.bg, бива уведомяван с имейл относно наличността на поръчаната от него стока и срока, за който може да бъде доставена. Стоката се доставя подходящо опакована съобразно вида й и транспорта за доставка.

ПРЕДАВАНЕ НА СТОКАТА

Стоката се предава на клиента или на трето лице, което приема и потвърждава получаването на същата от името на клиента. При предаване на стоката клиентът или третото лице подписва придружаващите я документи. В случай, че клиентът не бъде намерен в срока за доставка на посочения от него адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, www.chakra.bg се освобождава от задължението си да достави заявената за закупуване стока.

ВЪЗМОЖНИ ПРИЧИНИ ЗА ВЪЗПРЕПЯТСТВАНЕ НА ПОРЪЧКАТА

Изпълнението на поръчката може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини:

  1. Една или всички от поръчаните стоки не са в наличност. В този случай ще бъде установен контакт с клиента.
  2. Клиентът е посочил грешен или непълен адрес за доставка и/или не е посочил представител, който да получи поръчката. В този случай www.chakra.bg се опитва да се свърже с клиента на посочения телефон или e-mail (ако са посочени такива и са верни) и уточнява условията, при които ще бъде потвърдена и извършена поръчката.
  3. Липса на телефон за контакт с клиента. Поръчката няма да бъде задвижена, поради невъзможност за потвърждаването й.

При възникване на проблеми с доставката по вина на магазина, всички допълнителни разходи са за сметка на магазина. Във всички останали случаи последващо изпращане на пратката ще бъде за сметка на клиента.

ВРЪЩАНЕ НА СТОКИ

Клиентът, който е потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите, има право да върне закупен от него продукт до 14 календарни дни от датата на получаването му. Необходимо е да попълните Формата за връщане, след това да изпратите продукта във вида в който сте го получили (в оригиналната си опаковка, в ненарушена цялост, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид на стоката) на адреса посочен на описа към Вашата поръчка, заедно с касовия бон. Tранспортните разходи по връщане на продукта са за сметка на клиента, освен ако стоката не е дефектна или грешно изпратена по вина на www.chakra.bg. В такъв случай куриерската услуга е за сметка на www.chakra.bg.

Клиентът няма право да връща стока с наложен платеж, тъй като върнати пратки изискват предварително преглеждане и оценка на щетите. Суми по върнати пратки се възстановяват от нас само по банков път в срок от 5 работни дни от получаване на пратката. Клиентът е длъжен да възстанови транспортните разходи по изпращане на пратката, когато клиентът разваля сделката.

При получаване на пратката, клиентът следва да провери целостта на пакета. При констатирани нарушения във външния вид на пакета, клиентът следва да се обърне към куриера, който е длъжен да състави протокол за увреждане на пратката.

ЗАМЯНА НА СТОКИ

Можете да замените всяка закупена от нас стока в рамките на 14 дни от закупуването при спазени условия за “Доставка и Връщане“. Необходимо е да попълните Формата за връщане, след това да изпратите продукта във вида в който сте го получили (в оригиналната си опаковка, в ненарушена цялост, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид на стоката) на адреса посочен на описа към Вашата поръчка, заедно с касовия бон, както и да си направите нова поръчка за желаните от Вас продукти, като задължително напишете “Замяна“ в поле “Коментари към поръчката“. След като получим и прегледаме изпратените от Вас артикули за замяна, ще изпратим новата поръчка, като приспаднем сумата на върнатите артикули.

Куриерските разходи и в двете посоки са за сметка на клиента (От клиент до Онлайн магазин Чакра и от Чакра до клиент).

ДРУГИ

При възникнали ситуации във връзка с неуредени въпроси, клиентът има право да отправи спорните въпроси към наш сътрудник на посочените телефони 0897777012, e-mail: chakrayoga@abv.bg.

error: Content is protected !!